Menu Sluiten

Groot Omroepkoor

Groot Omroepkoor

Groot Omroepkoor

179 179 people viewed this event.

Hoogtepunten uit de a-capella

Het Groot Omroepkoor, het grootste professionele koor van Nederland, is nauw verbonden met de Nederlandse Publieke Omroep. Vrijwel alle concerten vinden plaats in de omroepseries AVROTROS Vrijdagconcert, NTR ZaterdagMatinee, en Het Zondagochtend Concert. Dat het ensemble in het voorjaar van 2024 naar de Martinikerk komt, is dan ook een uitgelezen kans voor de Groningse liefhebbers om dit superieure koor aan het werk te zien. Op het programma staan louter hoogtepunten uit het a-capellarepertoire.

De Mis voor dubbelkoor van de Zwitsers componist Frank Martin wordt gezien als een van mooiste koorcomposities van de twintigste eeuw. Hij schreef het werk in 1922, schoof het daarna in zijn bureaula, voegde in 1926 een ontroerend Agnus Dei toe, om het vervolgens weer terug te leggen in zijn la. Pas in 1963 ging zijn meesterwerk in première. “Ik wilde niet dat het werk zou worden uitgevoerd. Ik vond het een zaak tussen God en mijzelf”, aldus Frank.

Ook Cantique de Cantiques, dat de Franse componist Daniel Lesur in 1952 voltooide, behoort tot de vocale hoogstandjes van de afgelopen honderd jaar. Het werk is gebaseerd op het Hooglied, een van de meest sensuele teksten die in de Bijbel te vinden zijn.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Büchli-Fest-Meijerfonds.

 

Groot Omroepkoor 1 (Eduardus Lee)

Aanvullend informatie

Aanvullende informatie

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://tickets.spotgroningen.nl/mtTicket/performance?id=106088&lang=nl →

 

Datum & tijd

23-05-2024 om 20:15
 

Locatie

 

Categorie

Deel dit bericht