Menu Sluiten

Lutherse kerk

Lutherse kerk

Het is de kleinste, maar zeker niet de minste van de drie Binnenstadskerken. De Lutherse Kerk werd ooit gebouwd als schuilkerk en ligt knus verstopt achter de Vismarkt, midden in het centrum van Groningen. Achter de strakke neoclassicistische gevel van de kerk bevinden zich twee bijzonder sfeervolle zalen die geschikt zijn voor allerlei evenementen: concerten – zowel klassiek als populair –, maar ook feestelijke bijeenkomsten en zakelijke activiteiten. De kerkzaal biedt plaats aan circa 230 mensen en de Lutherzaal heeft ruimte voor 70 personen.

Wij verzorgen graag de catering voor u, van een koffie- en theebuffet tot een uitgebreide lunch. Ook een borrel met diverse soorten borrelhapjes is mogelijk. Bij diners of specifieke (gastronomische) wensen doen we, uiteraard in overleg met u, een beroep op een cateraar. Bij catering berekenen we een commissie van 10% over het food & beverage-gedeelte.

Klik op de afbeelding voor een beschrijving van de ruimte.

In de kerk staan een concertvleugel en twee orgels; het is mogelijk om de kerk inclusief deze instrumenten te huren. Naast de concerten vinden er in de Lutherse Kerk veel andere evenementen plaats, zoals bruiloften, theater en cabaret, modeshows, inauguraties, diners en lezingen. Meer informatie over de lutherse kerk vindt u op de website luthersekerkgroningen.nl

De kwaliteiten van de zalen van de Lutherse Kerk als concertpodium worden ook herkend door grote culturele spelers als SPOT Groningen, Eurosonic, het Peter de Grote Festival en het Schnitger Festival, die deze locatie allemaal hebben opgenomen in hun reguliere programmering.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10

Orgels
In de kerk staan twee grote, historisch interessante orgels: het expressief-romantische Van Oeckelenorgel uit 1896 en het in 2017 voltooide barokorgel, een reconstructie van het Schnitgerorgel dat Schnitger ooit schonk aan de Lutherse gemeente. Het is mogelijk om op aanvraag een orgeldemonstratie te krijgen, waarbij de cantor-organist de geschiedenis en technische details van beide orgels bespreekt. Natuurlijk zal hij beide orgels bespelen, zodat u met eigen oren de klankrijkdom van deze zo verschillende instrumenten kunt horen. Een demonstratie van ongeveer een uur kost € 5,- per persoon (minimum € 150,- per groep).

Zelf spelen
Wilt u zelf een keer de toetsen beroeren? Vrije (individuele) bespeling is altijd mogelijk. Het tarief is € 30,- per uur.

Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer u interesse heeft in het huren van de Lutherse kerk.