Menu Sluiten

360o Baroque Intiem concert in excellente akoestiek! (Masterclass)

360o Baroque Intiem concert in excellente akoestiek! (Masterclass)

14 14 people viewed this event.

The Bach ensemble of the Netherlands

Olga Zinovieva – sopraan (Dochter Lieschen)

Thilo Dahlmann – bas (Vader Schlendrian)

Martinus Leusink – tenor (Verteller)

Pieter Jan Leusink – dirigent

 

Beleef prachtige composities van J.S. Bach in een intieme setting: The Bach Ensemble of the Netherlands staat letterlijk in het middelpunt van deze concertserie: u als muziekliefhebber neemt plaats om de musici heen. Dus waar u ook zit, het is altijd dichtbij zodat u optimaal kunt genieten van deze eeuwenoude muziek. Er zijn slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De locaties? Sfeervolle historische kerken met een perfecte akoestiek.

Beleef twee humorvolle Cantates die Bach componeerde. In de Boerencantate bespot een boer en zijn vrouw Mieke de oneerlijke praktijken van de belastingbeambte Dieskau. De compositie is een echte comedia dell árte! Het bestaat uit maar liefst 24 deeltjes gebaseerd op folklore dansen, liedjes en ritmes. De Boerencantate swingt, is expressief en nauwkeurig toegesneden op de tekst.

In de Koffiecantate wil vader Schlendrian (Meneer Luiwammes) een einde maken aan de koffie ver-slaving van zijn dochter Lieschen. Pas wanneer hij haar een echtgenoot toezegt belooft zij geen koffie meer te drinken. Maar slimme Lieschen laat wel een clausule opnemen die haar toestaat net zoveel koffie te drinken als zij wil! In Europa begon in 1700 de opmars van de koffiehuizen. Bach zelf was ook frequent bezoeker van koffiehuis ‚Zimmermann‘ in Leipzig waar de Koffiecantate ook zijn première beleefde.

De hoofdrollen tijdens deze Cantates zijn weggelegd voor sopraan Olga Zinovieva, Bas Thilo Dahlmann en tenor Martinus Leusink. Normaliter staan deze topsolisten op internationale concertpodia maar nu laten zij u in intieme setting kennismaken met de humoristische kant van Bach raken!

Programma:

Bachs ‘Boerencantate’ & ‘Koffiecantate’

Bachs Suite nr. 2

 

Datum & tijd

17-09-2022 om 14:30
 

Categorie

Deel dit bericht