Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Cathedral Christmas Concert 2019

 

  

Uitgevoerd wordt o.a. het "Magnificat" van John Rutter. Het Magnificat dankt zijn populariteit aan de toegankelijke melodieën en structuren met Spaanse en zuid Amerikaanse invloed. John Rutter liet zich in 1990 inspireren door de mediterrane Maria-processies zoals die nog gevonden worden in Spanje, Mexico en Puorto Rico. Het werk voor koor, orkest en solist ademt een zonnige, feestelijke sfeer en bij de eerste openingsmaten maakt de componist al duidelijk dat het een vreugdevol werk is. Sopraan Martine Salomons neemt in het Magnificat de solo-partij voor haar rekening en soleert naast het Magnificat in een tweetal (eveneens Spaans getinte) Carols die naadloos aansluiten bij de sfeer van het Magnificat.

Het kerstverhaal "Broeder Heinrich’s Kerstfeest" is een ontroerende verhaal voor jong en oud. Het is op muziek gezet door John Rutter en vertaald door Daniël Rouwkema.

Na het kerstverhaal klinken een aantal koorwerken die rondom kerst niet mogen ontbreken: het geliefde Cantique de Noël en het epische Lux Aurumque van de in 1970 geboren Eric Whitacre maken het tot een avond die niet snel vergeten zal worden.

Het majestueuze Arp Schnitger orgel klinkt in zijn volle glorie ‘zingen’ met werk van Johann Sebastian Bach waaronder de Fuga supér Meine Seele erhebet den Herrn (BWV 733).

Uiteraard klinken ook Christmas Carols en samenzang.

Uitvoerenden: Martine Salomons, sopraan Jan Hage, organist van de Domkerk in Utrecht Het Prins Claus Christmas Ensemble, een orkest dat is samengesteld uit gevorderde studenten van het Prins Claus Conservatorium Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen Choral Voices uit Groningen Harm Dijkstra, presentator bij RTV Drenthe

De algehele muzikale leiding is in handen van Daniël Rouwkema.

Afbeeldingsresultaat voor bestellen van kaarten

 

10 december 2019
Aanvang 20:15uur / entree € 20,- (tot 16 jaar € 15,-)
Martinikerk Groningen, Martinikerkhof 3