Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Dawn Landes

 

Afbeeldingsresultaat voor spot groningen

Dawn Landes is een Amerikaanse zangeres die liedjes schrijft, geluidstechnicus is en daarbij ook vrouw van zanger Josh Ritter is. De nummers die ze maakt zijn luchtige en charmante popliedjes met veel country- en folkelementen. Haar zang ligt ergens tussen Cat Power en Laura Veirs in en alles tezamen is het goed voor heel plezierige muziek. 

Afbeeldingsresultaat voor dawn landes

Dawn Landes heeft een naam voor zichzelf gecreëerd door nummers te maken die zowel vers als tijdloos zijn. Dat Nashville in haar ziel en stem zit staat op de voorgrond van haar zelfbenoemde ‘Nashville-album’ Meet Me At The River. 

Het grote publiek in Nederland kent haar stem wellicht van reclamespotjes waar ze twee van haar nummers voor leende. Zo zong ze een cover van het nummer I'm a believer (origineel van The Monkees) in een reclame voor Vicks en haar eigen nummer Straight Lines in een commercial voor deodorantmerk Axe. Ook werkte ze als studiotechnicus in een opnamestudio voor onder andere Philip Glass en Ryan Adams. Dawn Landes bracht tot nu toe een aantal albums uit, waarvan Meet Me At The River uit 2018 het meest recente werk is. In december komt ze naar Groningen voor een intiem optreden in de Lutherse Kerk.

 

Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 Groningen 

4 december 2019
Aanvang 20.30 uur
Entree € 14,-