Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

'Willem van Oranje' door Theater Nomade

 

Willem van Oranje: Opstand in de Nederlanden

Door Ab Gietelink & Theater Nomade

Deze voorstelling is de geschiedenisles, die U altijd had gewild
Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat.

Het theaterstuk doorloopt het leven van de ‘Vader des Vaderlands’ vanaf de abdicatie van Keizer Karel V (1555) tot aan zijn moord op het Prinsenhof (1584). 

U beleeft de ketterverbrandingen en de Beeldenstorm, Willems’ verblijf op het Slot Dillenburg, de relatie met zijn familie en zijn 4 vrouwen , U bent  getuige van de veldslagen bij Heiligerlee en op de Mookerheide, de inname van Brielle, het Beleg van Haarlem, de Victorie van Alkmaar, Leidens’ Ontzet en het Placcaet van Verlatinghe.

Tenslotte ziet U Philips II hem vogelvrij verklaren, waarna  hij op het Prinsenhof in Delft wordt vermoord.  Deze voorstelling is de geschiedenisles, die U altijd had gewild. Het is ook een dramatisch theaterstuk over de geboorte van de Nederlandse natie in 16e eeuwse enscenering met authentieke teksten, muziek en beelden. 

Cast

Ab Gietelink,  Marcel Schouwstra, Annemieke van Westerloo, Michael de Roos en Raymond Kurvers spelen 20 rollen in wisselende historische kostuums

Tijdschema

De eerste act duurt 60 minuten, gevolgd door 20 minuten pauze. In de pauze kunt u bij het buffet koffie, thee, fris, wijn of bier kopen. Act 2 na de pauze duurt 45 minuten. De kerk is 60 minuten voor aanvang van de voorstelling geopend. Bij de inloop en in de pauze kunt u een tentoonstelling bezichtigen over het leven van Willem van Oranje.

 

Afbeeldingsresultaat voor tickets

 

 

3, 4 en 5 oktober 2019
Aanvang 20:30 uur
Entree € 19,50