Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Openingsconcert Orgelzomer Groningen 2019 en cd presentatie Erwin Wiersinga en Leo van Doeselaar

 

Afbeeldingsresultaat voor orgelzomer

De lange warme orgelzomer staat op uitbarsten. Titulair organisten Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga laten het beroemdste orgel van Groningen in al zijn pracht klinken in dit allereerste officiële concert van de Orgelzomer Groningen 2019.  

Het startschot werd al gegeven tijdens de openingsbijeenkomst in de Der Aa-kerk vanmiddag, waar teruggekeken werd op 50 jaar Stichting Groningen Orgelland (SGO) en 300 jaar Schnitger. Maar een zomer vol muziek begin pas echt met de eerste noten van het eerste officiële concert. En dat eerste concert is het Openingsconcert van de Orgelzomer Groningen 2019 – tevens het begin van ‘Schnitger Meets…’ – dat deze avond plaatsvindt in de Martinikerk. Of die eerste noten van Leo van Doeselaar komen of van Erwin Wiersinga is nog even afwachten. Beide organisten zullen vanavond plaatsnemen op het orgelbankje van ‘hun’ Martiniorgel, algemeen beschouwd als een van de mooiste orgels ter wereld.

Na afloop van het concert is de presentatie van de gloednieuwe cd van Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga op het Martiniorgel.

 

29 juli 2019
Aanvang 20.00 uur
Entree € 10,- 
Kaarten te verkrijgen bij de ingang van de kerk, de deur is open om 19.30 uur.