Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

De Nieuwe Kerk is gebouwd in de Gouden Eeuw als eerste protestantse kerkgebouw van de stad Groningen. Alle vaste zitplaatsen zijn gericht op het podium en het zicht wordt nergens belemmerd door pilaren.

 

U kunt hier maximaal ongeveer 700 mensen verwelkomen, maar ook met kleinere groepen voelt u zich hier prima op uw gemak. Klik hier voor een overzicht van de zitplaatsen.

 

UPDATE: in corona-tijd kunnen wij helaas niet langer 700 mensen ontvangen. Gelukkig is de kerk groot genoeg om 120 mensen individueel te placeren op 1.5m (met zicht op het podium), en 200 mensen op dubbele zitplaatsen. Er kan dus nog steeds gebruik gemaakt worden van de kerk!

Neem voor een op uw wensen aangepaste zitplaatsverdeling contact met ons op via  of 050 311 1277

Het podium rond de preekstoel is flexibel en kan vergroot worden (uitbreiding met 1 of 2 meter naar voren), zodat er ruimte is voor koor, orkest of toneel. Het gebouw leent zich door opstelling en akoestiek bijzonder goed voor conferenties, lezingen en concerten met kleinere orkesten of koren.

Audio Visuele Middelen
De Nieuwe Kerk beschikt over een goede akoestiek en is met haar vernieuwde geluidsinstallatie, HD kwaliteit beamers en doorzicht breedbeeldschermen een uitstekende locatie voor lezingen, workshop, uitvaarten en ceremonies.

U vindt de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerkhof 1 in Groningen. Parkeren doet u vlakbij, in parkeergarage Ossenmarkt. Komt u met de fiets? Dan kunt u uw fiets achter de kerk in ons fietsenrek parkeren.

 

De Vrije Woensdag in de Nieuwe Kerk
Van mei tot en met september zeer voordelig gebruik maken van de Nieuwe Kerk?
Klik hier voor meer informatie en de procedure.

Catering
Wij verzorgen graag de catering voor u, van een koffie- en theebuffet tot een uitgebreide lunch. Ook een borrel met diverse soorten borrelhapjes is natuurlijk mogelijk. Bij diners of specifieke (gastronomische) wensen doen we, uiteraard in overleg met u, een beroep op een cateraar. Wij werken naar volle tevredenheid samen met de volgende cateraars:

Traiteur Service s'Amuse - www.samuse.nl
Beijk Catering Service - www.beijkcatering.nl
Bos en Bos Catering - www.boscatering.nl
't Feithhuis - www.feithhuis.nl
Progress Events Groningen - www.progressevents.nl
De Smaak van het Noorden - www.desmaakvanhetnoorden.nl
Foodfellas - www.foodfellas.nl

Bij catering door bovenstaande en externe cateraars berekenen we een commissie van 10% over het food & beverage-gedeelte.